Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

brazilie Beste reistijd voor Fortaleza

Wil je weten wanneer je het beste naar Fortaleza kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Een reis naar Fortaleza betekent een reis naar het koloniale verleden van Nederland. De miljoenenstad die we nu kennen als Fortaleza, werd in 1649 door de WIC gesticht als Fort Schoonenborch. Tegenwoordig is deze Braziliaanse stad vooral een strandbestemming. De stranden van Fortaleza lenen zich prima voor een strandvakantie. Het mooie van Fortaleza is dat het beste reisseizoen gelijk valt met ons najaar. Dat is een periode waarin er op veel tropische plekken ter wereld sprake is van een regenseizoen, terwijl Fortaleza de aangenaamste reisperiode van het jaar beleeft.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor Fortaleza is van augustus tot en met december. Dit is veruit de droogste en zonnigste periode. Met name de maanden oktober en november bieden veel mooie warme dagen. Daarmee behoort Fortaleza tot een vrij kleine groep strandbestemmingen die in deze periode een beste reistijd kent. De temperatuur ligt overdag gemiddeld rond de 30 graden Celsius en de zeewatertemperatuur is zeer aangenaam te noemen: ongeveer 27 graden. Er valt zo af en toe een keer een bui, maar de meeste dagen verlopen zonder enige neerslag. De relatieve luchtvochtigheid ligt gemiddeld rond de 70 tot 80 procent, waardoor de gevoelstemperatuur overdag enkele graden boven de daadwerkelijke temperatuur ligt.

Het natte seizoen

In januari breekt het natte seizoen aan. Daardoor is Fortaleza in de tweede helft van het winterzonseizoen minder geschikt als strandbestemming. De maanden februari tot en met mei zijn vrij nat en somber. Maart en april zouden we zeker niet aam durven te raden als reisseizoen voor Fortaleza. Vanaf juni zie je een omslag naar het betere weer. Juli is over het algemeen wel een goede maand om naar Fortaleza te vliegen voor een zonvakantie. Je hebt dan kans op een bui, maar ook een zeer grote kans op zonnig weer. Het is nog wat wisselvalliger in juli.

Fortaleza tijdens de schoolvakanties

Als je vast zit aan de schoolvakanties, bijvoorbeeld omdat je schoolgaande kinderen hebt, dan is de herfstvakantie de ideale maand om een vakantie in Fortaleza te vieren. Dit is wat betreft het weer veruit de beste periode. De zomervakantie is een goed alternatief. Hoe later je tijdens de zomervakantie gaat, des te groter de kans op goed weer is. De kerstvakantie biedt meestal voldoende goed weer. De kans op regen neemt wat toe en het aantal uren zonneschijn neemt lichtjes af, maar het is dan overwegend prima weer voor een zonvakantie in Fortaleza.

Reisadvies - Fortaleza
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Fortaleza
Reisadvies - Fortaleza
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Fortaleza

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.