Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

bermuda Beste reistijd voor Bermuda

Wil je weten wanneer je het beste naar Bermuda kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Bij het horen van de naam Bermuda denkt men al snel aan de beruchte Bermudadriehoek en aan tropische eilanden. Men denkt weleens ten onrechte dat Bermuda tot het Caribisch gebied behoren. Dat is niet zo. Bermuda ligt ten oosten van de Verenigde Staten en heeft geen tropisch, maar een subtropisch klimaat. De winters zijn mild en de zomermaanden zijn warm met vooral tropische dagtemperaturen van rond de dertig graden. Kijkend naar de klimaatstatistieken dan is Bermuda het hele jaar door geschikt voor een actieve vakantie, waarbij we de zomermaanden vanwege de warmte misschien zouden vermijden. Wie voor een strandvakantie naar Bermuda wil vliegen, die kan dat juist beter wel in de zomer doen. Dan is het warm genoeg om van de zon te genieten. In de winter is het met middagtemperaturen van ongeveer 20 tot 22 graden en zeewatertemperaturen rond diezelfde waardes net iets te koel.

Beste maanden

Als je kijkt naar de combinatie van neerslag, temperatuur en zonneschijn dan zou onze voorkeur voor een vakantie in Bermuda uitgaan naar de maanden april en mei. Over het algemeen wordt de periode april tot en met juli als beste reistijd voor Bermuda gezien.

Neerslag

Je hebt gedurende het hele jaar kans op een regenbui. Op jaarbasis valt er ongeveer 1400-1500 millimeter regen, die redelijk evenredig verdeeld over het jaar valt. De maanden april en mei zijn iets droger, de maand augustus is iets natter dan gemiddeld. In de zomer valt de neerslag vooral in pittige buien die vooral aan het einde van de dag plaatsvinden. Niet zelden gaan dergelijke buien gepaard met onweer.

Orkanen

Bermuda ligt in de orkaanzone, waar tijdens het orkaanseizoen dat loopt van juni tot december orkanen voor kunnen komen. Dit soort zware tropische stormen zijn geen jaarlijks terugkerend fenomeen. Omdat Bermuda redelijk noordelijk binnen de orkaanzone ligt, hebben de meeste orkanen al redelijk wat van hun kracht verloren voordat ze in de buurt van Bermuda komen. Orkanen van de zwaarste categorieën zijn daardoor vrij zeldzaam.

Reisadvies - Bermuda
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Bermuda
Reisadvies - Bermuda
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Bermuda

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.