Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

azerbeidzjan Beste reistijd voor Azerbeidzjan

Wil je weten wanneer je het beste naar Azerbeidzjan kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het landschap en de geografische situatie van Azerbeidzjan zorgt voor een grote verscheidenheid in temperaturen en neerslagpatronen. Er is daardoor sprake van verschillende klimaatsoorten. Naarmate je verder van de Kaspische Zee komt of in hoogte stijgt, des te extremer het weer kan worden. Direct aan de kust is er sprake van een zeeklimaat, dat landinwaarts overgaat in continentale klimaattypes. In de bergen, en dan met name in de de Grote Kaukasus, komen hooggebergteklimaten voor.

Beste maanden voor Azerbeidzjan

Vanwege de kans op extreem weer, zowel in de zomer als in de winter, gelden het voorjaar en najaar als beste reisperiode voor een vakantie in Azerbeidzjan. Als je naar de kust van Azerbeidzjan reist, bijvoorbeeld naar hoofdstad Bakoe, dan is de zomer ook een optie. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt aan de kustgebieden rond de tropische waarde van dertig graden. Door de lagere relatieve luchtvochtigheid is het dan wel goed uit te houden. Er kunnen ook periodes voorkomen waarin het aanzienlijk warmer wordt.

Rondreizen door Azerbeidzjan

Als je een rondreis door Azerbeidzjan wilt maken dan is de periode april tot en met oktober geschikt. Wil je meer het hooggebergte in, dan kun je april en oktober beter vergeten en in de periode mei tot en met september je rondreis plannen. Op die manier weet je bijna zeker dat je winterse omstandigheden vermijdt.

Formule 1

In het voorjaar, meestal zo eind april of begin mei, vindt in Bakoe de Grand Prix van Azerbeidzjan plaats. In deze periode is er gemiddeld genomen sprake van mild aangenaam weer in Bakoe, waarbij de kans op zware neerslag of extreme hitte vrij klein is. Wie in deze periode van plan is om naar Bakoe te reizen, maar geen interesse heeft in de Formule 1 wedstrijden, die moet voor het plannen van de reis even goed kijken wanneer dit autosportevenement op de agenda staat. Vanwege de hoge hotelprijzen is dit niet de beste reistijd voor een bezoek aan Bakoe.

Reisadvies - Azerbeidzjan
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Azerbeidzjan
Reisadvies - Azerbeidzjan
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Azerbeidzjan

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.