Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

angola Beste reistijd voor Angola

Wil je weten wanneer je het beste naar Angola kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Je mag het Afrikaanse land Angola in drie zones indelen, die ieder hun eigen klimaattype en weer hebben. En groot deel van het land bestaat uit het binnenlandse plateau, dat een gemiddelde hoogte kent van 1000 tot 1800 meter boven de zeespiegel. Deze hoogte zorgt voor enigszins gematigde temperaturen in de hoger gelegen zones. De noordelijke strook van Angola, dat aan Congo grenst, ligt lager en heeft een tropisch klimaat. De kuststrook ligt laag en is woestijnachtig. Hier valt aanzienlijk minder neerslag dan in de rest van het land.

Algemeen advies

Als je naar heel Angola kijkt, dan is de periode van half mei tot begin september de beste reistijd. De temperaturen zijn dan gematigd en er valt dan in heel Angola amper regen. In het binnenland is dit de koelste en zonnigste periode, wat voor alle mogelijke reisdoelen ideaal is. Met maximumtemperaturen van 23 tot 28 graden is het dan zeer aangenaam. Tijdens deze winterperiode (de winter in Angola valt gelijk met onze zomer) is het langs de kust wel somberder dan anders. Er komt daar vooral in juli en augustus geregeld mist voor. In de zuidelijke provincie Namibe is het tijdens de lokale winter vrij somber. De temperatuur ligt daar in de middag rond de 18 tot 22 graden.

In de noordelijke gebieden en rond het Bié-plateau is het in de zomer nat. Er valt dan vrij veel regen, waarbij de natste plekken meer dan tweehonderd millimeter per maand mogen verwachten. De periode waarin de meeste regen valt is van oktober tot en met april. In combinatie met tropische temperaturen wordt het dan ook benauwd.

Strandvakantie in Angola

Angola is voor Nederlanders niet de meest voor de hand liggende strandbestemming. De hoge prijzen en het beperkte aanbod van georganiseerde reizen vanuit Nederland zorgt ervoor dat slechts een handjevol Nederlandse toeristen voor een strandvakantie naar Angola vliegt. Als je puur voor het strand naar Angola wilt reizen, dan kan dat bijna het hele jaar. In en rond Luanda zijn de maanden maart en april natter. In de zuidelijke kuststrook ook, maar dan zijn de hoeveelheden nog steeds zeer beperkt. Wij zouden de periode december tot en met februari als beste reistijd voor een zonvakantie aan de Angolese kust willen aanduiden.

Reisadvies - Angola
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Angola
Reisadvies - Angola
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Angola

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.