Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

amerikaans-samoa Beste reistijd voor Amerikaans-Samoa

Wil je weten wanneer je het beste naar Amerikaans-Samoa kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Beste maanden

Als je naar Amerikaans-Samoa wilt reizen, dan is de periode van juni tot en met september de beste reistijd. In deze periode, die ongeveer gelijk valt met de Nederlandse zomer, is het niet te heet en valt er het minste neerslag. Dat betekent niet dat het een droge periode is. Er kan altijd een onweersbui voorkomen. Zelfs slagregens met grotere hoeveelheden neerslag binnen een korte termijn zijn niet uit te sluiten. De gemiddelde hoeveelheid maandelijkse neerslag ligt in de drogere periodes altijd nog tussen de 150 en 200 millimeter.

Een natte bestemming

In hoofdstad Pago Pago wordt er jaarlijks gemiddeld 3100 millimeter neerslag gemeten. Dat is een behoorlijke hoeveelheid. Als je het vergelijkt met Nederland dan valt er op Amerikaans-Samoa ongeveer vier keer zoveel neerslag dan bij ons. Reizigers die in de periode tussen oktober en mei naar Amerikaans-Samoa willen gaan die mogen op pakweg driehonderd millimeter per maand rekenen, of nog meer. De buien kunnen enorm zwaar zijn. Soms kan het urenlang aan één stuk door hard regenen. Niet het meest ideale strandweer, dus.

Mede verantwoordelijk voor de grote hoeveelheden regen is de berg Mount Pioa. Deze berg is een monoliet die de bijnaam Rainmaker Mountain heeft gekregen. De ruim vijfhonderd hoge berg blokkeert de doorstroming van wolken, die daardoor hier leeg regenen. Op de berg zelf ligt de jaarlijkse neerslagsom nog hoger dan in het stadje Pago Pago: rond de vijfduizend millimeter.

Orkanen

Amerikaans-Samoa ligt in een gebied waar orkanen voor kunnen komen. Die kans bestaat van november tot en half mei. De grootste kans om met een orkaan of tropisch storm te maken te krijgen is van eind december tot begin april. De combinatie van hitte, veel regen en een kans op tropische stormen maken van Amerikaans-Samoa in deze periode geen ideale bestemming.

Reisadvies - Amerikaans-Samoa
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Amerikaans-Samoa
Reisadvies - Amerikaans-Samoa
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Amerikaans-Samoa

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.