Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

algerije Beste reistijd voor Algerije

Wil je weten wanneer je het beste naar Algerije kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Algerije is geen alledaagse reisbestemming. Hoewel het in afstand vrij kort bij ligt, is het toerisme in dit Noord-Afrikaanse land dermate weinig ontwikkeld dat men hier niet massaal naartoe reist. Het klimaat van Algerije is vrij divers, maar wordt vooral gekenmerkt door milde winters en warme zomers. Wie Algerije wil bezoeken kan dat het hele jaar doen, maar moet zeker rekening houden met een aantal extreme weersomstandigheden die zich voor kunnen doen. Zo valt er in de wintermaanden teveel neerslag en is het ook te koud voor een winterzonvakantie. In de hoger gelegen gebieden kan het sneeuwen en in combinatie met harde wind kunnen er zelfs flinke sneeuwstormen voorkomen. Maar ook in de lager gelegen delen kan sneeuw het dagelijks leven ontregelen, hoewel dit zeer uitzonderlijk is.

In de zomermaanden is het in het binnenland vrijwel zonder uitzondering te heet. In de Sahara woestijn kunnen de thermometers eenvoudig oplopen naar zo'n 40 tot 50 graden en is het onaangenaam heet. Langs de kust is het dan vaak nog wel uit te houden.

Beste maanden

Het beste kun je Algerije bezoeken in het voorjaar (april, mei) of het najaar (september, oktober). Dan is er echter wel kans op een woestijnwind die ervoor kan zorgen dat grote zandwolken het bijna onmogelijk maken je op straat te begeven en het openbare leven vrijwel volledig plat legt. Deze sirocco wind heet in Algerije Chergui. Het in buurland Tunesië gebruikte woord Chili wordt ook wel gebruikt. Deze droge hete Saharawind steekt soms plots op en kan voor een flinke plotse temperatuurstijging zorgen.

Algerije als zonbestemming

Wie naar de Algerijnse kust wil vliegen om daar te genieten van een zonvakantie, die kan dat doen vanaf mei tot en met oktober. Als je een beperkte kans op regenbuien wilt hebben tijdens je strandvakantie dan is juni tot en met half september de beste reistijd voor Algerije.

Reisadvies - Algerije
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Algerije
Reisadvies - Algerije
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Algerije

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.